Uvjeti poslovanja
OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Tvrtka In-Trade obrt za trgovinu i usluge pruža svoje usluge klijentima putem svoje internet stranice www.opremise.com kao i svoje Facebook stranice ''opremise.com''.

Tvrtka se bavi online posredovanjem između klijenata i domaćih i inozemnih tržišta, transakcijskim i informacijskim uslugama.

Prilikom ulaska na našu stranicu smatramo da ste pročitali opće uvjete poslovanja, da ste ih razumjeli i da ćete to svojom kupnjom i potvrditi.

In-Trade polaže pravo da bez prethodnih upozorenja izmjeni Opće uvjete poslovanja kao i da zabrani pristup svojoj internetskoj stranici. Stoga Vam dajemo na raspolaganje da ukoliko ste maloljetni ili se ne slažete s Općim uvjetima poslovanja naše usluge i ne koristite.

Ostali koji koriste naše usluge su dužni zbog našeg prava promjene bez prethodnog upozorenja odredbi Općeg poslovanja s vremena na vrijeme ih pročitati ponovno.

Usred takvih izmjena In-Trade isključuje odgovornost za bilo kakvu štetu prozročenu korisnicima stranice.

AUTORSKA PRAVA

Obje stranice tvrtke In-Trade obrt za trgovinu i usluge polažu prava na sve tekstualne, vizualne i audio materijale koji se nalaze na stranici stoga se neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bez pristanka vlasnika smatra kršenjem autorskih prava i može biti utuživo.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

Vlasnici stranice imaju pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez da se obvezuje da prethodno to najavi.

Ukoliko netko neovlašteno postavi sadržaj na našu stranicu, In-Trade obrt za trgovinu i usluge nije odgovorno za taj dio , ali zadržavamo pravo brisanja svih sadržaja za koje ocjenimo da nije prikladan.

In-Trade obrt za trgovinu i usluge može raskinuti poslovnu suradnju s bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku.

Ukoliko korisnik ne poštuje Opće uvjete poslovanja ili se ponaša na način koji je neprikladan In-Trade obrt za trgovinu i usluge polaže pravo ukinuti i zaporke ili korisničke račune takvih korisnika.

Uz sve uvjete koje smo naveli tvrtka In-Trade obrt za trgovinu i usluge neće biti odgovorna za pogrešne ili netočne informacije na ovim stranicama kao ni za bilo kakvo kašnjenje ili prekid informacija do krajnjeg korisnika kao ni za potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze.

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima naše stranice je strogo zabranjeno:

objavljivati, slati ili razmjenjivati sadržaje koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone,

objavljivati sadržaje koji su uvredljivi,vulgarni, prjeteći, rasisitički ili šovinistički kao i one koji su štetni na bilo koji drugi način,

razmjenjivati sadržaje koji su lažni i koji bi mogli nanijeti štetu drugim korisnicima,

lažno se predstavljati,

objavljivati sadržaje koji su zaštićeni autorskim pravima,

slati i razmjenjivati neželjene sadržaje korisnicima bez njihovog pristanka ili putem obmane,

objavljivati ili slati sadržaje koji sadrže virus ili slične datoteke koje imaju za svrhu usporiti ili oštetiti rad bilo kojeg računalnog softvera, hardvera ili neke telekomunikacijske opreme,

prikupljati, objavljivati i razmjenjivati osobne podatke drugih korisnika portala,

objavljivati reklamne poruke ukoliko nisu spremni istu objavu platiti po važećem cjeniku sponzorskog materijala,

koristiti stranicu u bilo kakvu svrhu (vjersku, političku ili komercijalnu) promocije,

kopirati, redistribuirati ili komercijalno iskorištavati preuzeti materijal bez izričitog odobrenja tvrtke In-Trade

Zaštita osobnih podataka

InTrade, obrt za trgovinu i usluge obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca i korisnika stranice na način da prikuplja samo one podatke o kupcima i korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza (ime, prezime, adresa, grad, pošatnski broj, država, broj mob i email). InTrade informira kupce i korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi u marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici InTrade odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1. Prikupljanje, obrada i čuvanje podataka u svrhu naručivanja/kupnje artikla odnosno jednostranog raskida ugovora, zamjene i reklamacije

Prilikom narudžbe artikla iz naše ponude tražit ćemo vas suglasnost da se vaši osobni podaci i osobni podaci drugih osoba koje navodite kao treće osobe kojima artikl želite pokloniti ili na čiju adresu želite da artikl pošaljemo prikupe, obrade i čuvaju. Podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite.

1. a. Prikupljanje

Prilikom naručivanja artikla iz naše ponude tražit ćemo vas samo one podatke koji su nam nužni (ime, prezime, adresa, kontakt broj i email) i zakonski potrebni za izvršenje prodaje/usluge, izdavanje računa, slanje naručenog odnosno kupljenog artikla te komuniciranje s vama u slučaju problema s narudžbom, kupnjom, plaćanjem ili isporukom.

Ako kupnjom niste zadovoljni te zatražite jednostrani raskid ugovora, zamjenu ili reklamaciju, zatražit ćemo i dodatne osobne podatke koji će nam omogućiti da, u skladu sa zakonom, izvršimo traženo.

1. b. Obrada

Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca.

1. c. Čuvanje

Osobne podatke (koje ste naveli u nekom od obrazaca na našoj stranici) za što ste nam dali suglasnost prilikom otvoranje korisničkog računa, slanja upita ili prilikom predbilježbe pohranili smo na siguran način i zaštitili s više sigurnosnih provjera. Vaše osobne podatke koji su definirani kao nužni za ispunjavnje zakonskih obveza dužni smo čuvati u skladu sa zakonskim odredbama. Za sve ostale osobne podatke za koje ne postoji zakonska obveza čuvat ćemo sve do vašeg opoziva.

Vaše osobne podataka možete uvijek možete prgladati uređivati u korsničkom računu. Zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka koji ne podliježu zakonskim odredbama koje smo dužni ispuniti možete nam uputiti e-mail na info@opremise.com . Prilikom opoziva molimo da navedete točno koje osobne podatke želite da izbrišemo iz svoje evidencije.

1. d. Dijeljenje osobnih podataka s trećim osobama

Davanjem suglasnosti za prikupljanje i obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja/kupnje artikla dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke podijelimo s trećim osobama: knjigovodstvenim uredom koji će obraditi vaše osobne podatke na računu, dobavljačem skojim surađujemo te s dostavnom službom posredstvom koje se šalju naručeni artikl.

1. e. Opoziv

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka slanjem opoziva suglasnosti na info@opremise.com . Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije izuzev onih osobnih podataka koje smo prema zakonu dužni čuvati.

​​

2. Prikupljanje podataka u svrhu slanja informativnih ponuda o novim proizvodima i sadržajima na stranici

Davanjem suglasnosti za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu slanja informativnih ponuda o novim proizvodima i sadržajima na stranici dajete nam suglasnost da vas informiramo o novim proizvodima koje možete kupiti. O novim ćemo vas proizvodima i aktivnostima na stranici obavještavati povremeno, a obavijesti ćemo slati kao e-poštu ili kao newsletter na e-adresu koju ste naveli u obrascima. Vaš broj telefona nećemo koristiti za prodajne pozive. Javit ćemo vam se telefonom samo ako bude problema s vašom narudžbom i/ili da upotpunimo podatke o vašoj dostavi odnosno o tome vas obavijestimo.

Podaci koje ste nam ustupili u ove svrhe neće biti proslijeđeni trećim osobama, no zbog korištenja elektroničkih sustava za slanje e-pošte i newslettera podaci će biti dostupni trećim stranama (elektronički sustavi za slanje e-pošte i newslettera). Učinit ćemo sve u svojoj moći da lozinkama te drugim sigurnosnim provjerama i programima zaštitimo vaše osobne podatke, no ne odgovaramo za tehničke probleme koji se mogu dogoditi sustavima koje koristimo za slanje e-pošte i newslettera, a koje mi ne možemo kontrolirati. Uočimo li propust obavijestit ćemo vas u što kraćem roku te poduzeti sve moguće mjere zaštite.

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka slanjem opoziva suglasnosti na info@opremise.com . Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije te ih više nećemo koristiti u svrhu informiranja o novim proizvodima i novim sadržajima na stranici.

3. Prikupljanje podataka u svrhu promotivnih aktivnosti

Davanjem suglasnosti za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu promotivnih aktivnosti dajete nam odobrenje da vaše osobne podatke koristimo u tu svrhu. To znači da ćemo osobne podatke koje ste nam ustupili i dali suglasnost da ih možemo koristiti u navedenu svrhu objaviti na internetskoj stranici, u promotivnim materijalima ili na drugi sličan način uz vaš osvrt na naše proizvode, usluge, aktivnosti.

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka i osvrta slanjem opoziva suglasnosti na info@opremise.com . Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije te ih više nećemo koristiti u tu svrhu.

​Također, ako smatrate da se Vaša prava ne poštuju, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zajedničke odredbe.

Ako ste suglasnost dali samo za jednu svrhu, kod opoziva morate navesti za koju svrhu tražite brisanje osobnih podataka iz naše evidencije.

Ove odredbe usklađene su s odredbama GDPR-a (Opće uredbe o zaštiti podataka, Direktiva 95/46/EZ).

Ove odredbe dio su Općih uvjeta i pravila poslovanja, prodaje i isporuke.

KAKO NARUČITI?

Odaberete željeni artikl ispunite narudžbenicu preko našeg online web shopa www.opremise.com .

Nakon 30 radnih dana, počevši od datuma na koji izvršite kupnju nam se javite ukoliko artikl ne bude na Vašoj adresi. Više informacija o ovom dijelu možete pronaći pod naslovom:''Za koliko dana stiže artikl?'',

Vašom odlukom o kupnju dajete našoj tvrtci In-Trade obrt za trgovinu i usluge suglasnost da može, u sukladu Zakona o zaštiti osobnih podataka koristiti Vaše osobne podatke u svrhu vlastitih evidencija, pružanja drugih usluga, te unapređenju prodaje i usluga davati podatke trećim osobama u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa i sprječavanje eventualnih zlouporaba,

Ukoliko se dogodi situacija u kojoj ne možemo isporučiti određeni artikl kontaktirati ćemo Vas putem maila-a ili inboxa naše Facebook stranice te ga o tom pravovremeno obavjestiti. Kupac u takvim situacijama ima pravo: otkazati narudžbu, zatražiti drugi proizvod u protuvrijednosti ili zatražiti povrat svojih sredstava,

Molimo Vas da prije kupnje pročitate naše Opće uvjete poslovanja jer pristajanjem na kupnju smatramo da ste pristali na naše uvjete te samim time garantirate točnost, pouzdanost i istinitost svojih osobnih podataka.

KAKO I GDJE UPLATITI?

plaćanje se vrši unaprijed na račun naše tvrtke In-Trade ,

novac se uplaćuje isključivo na naš transakcijski račun koji ćete dobiti u primjeru uplatnice,

na istu uplatnicu možete uplatiti novac za više artikala,

možete uplatiti u bilo kojoj banci, Pošti, Fini, općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Ukoliko uplatite u banci s kojom mi poslujemo (Privredna banka Zagreb) transkacija će biti vidljiva isti dan, u ostalim tek idući dan,

uplate petkom nakon 12:00h bit' će proknjižene tek u ponedjeljak osim u slučaju PBZ-e,

ponavljamo da ugovor u ime maloljetne osobe ili osobe koja nije radno sposobna može sklopiti samo zakonski zastupnik,

osoba koja ima djelomičnu radnu sposobnost također može sklopiti ugovor samo uz pristanak zakonskog zastupnika,

ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja na naš račun,

svi artikli na našoj stranici su prikazani s konačnom cijenom, dakle s cijenom dostave, provizije ili nekih drugih troškova.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA, TE AKCIJSKA PRODAJA

cijene na našim stranicama su izražene isključivo u kunama (HRK),

cijene proizvoda podlježu promjenama sve do trenutka potvrde o uplati,

cijena je utvrđena za svaki proizvod pojedinačno – upis cijena za svaki proizvod je podložan kontroli, ali je moguća greška djelovanjem ljudskog faktora,

u slučaju takve situacije će kupci biti obavješteni pravovremeno,

In-Trade obrt za trgovinu i usluge može na određene proizvode staviti određene popuste ili akcije koji mogu trajati dok sama tvrtka ne odredi drukčije,

akcijske cijene mogu biti dostupne svim kupcima bez iznimke ili samo određenoj skupini kupaca,

uvjeti o akcijskoj prodaji biti će opisani na našoj internet stranici,

In-Trade obrt za trgovinu i usluge će periodično i prema vlastitoj odluci stavljati određene artikle na akciju.

ZA KOLIKO DANA STIŽE NARUČENI PROIZVOD?

Vrijeme za dostavu ovisi o dobavljaču. Na stranicama naše web trgovine istaknuto je vrijeme za dostavu.

nakon što obavimo narudžbu u Vaše ime dobit' ćete o tom potvrdu,

nakon toga u roku dan, dva proizvođač šalje proizvod na Vašu adresu i od tog dana računajte rok dostave,

In-Trade obrt za trgovinu i usluge nema utjecaj na rad poštanskih službi,

ukoliko artikli imaju ''tracking number'' moguće ga je pratiti tokom njegovog puta do Vas,

ukoliko naručite više artikala svi oni stižu odvojeno zbog carine ili zbog narudžbe od različitih dobavljača,

ukoliko ne zaprimite proizvod, a ne javite se u roku od 45 dana gubite pravo na povrat sredstava ili na novi proizvod,

ukoliko dođe do krađe, zloupotrebe, laganja, neprimjerenog i nezakonitog ponašanja krajnjeg kupca In-Trade obrt za trgovinu i usluge može prekinuti suradnju bez obzira na štetu koja bi tada eventualno nastala na teret kupca,

odgovornost u tom slučaju leži samo na krajnjem kupcu.

JESU LI U CIJENU UKLJUČENE POŠTARINA I CARINA?

poštarina je unaprijed uključena u sve proizvode, te je cijena u konačnici definirana na našim stranicama,

REKLAMACIJA

In-Trade obrt za trgovinu i usluge je tvrtka specijalizirana za posredovanje u kupovini, te stoga ne može biti odgovorna za:

kvalitetu proizvoda,

izgled proizvoda,

funkcionalnost proizvoda i

dostavu proizvoda.

slike svih proizvoda su ilustritativne te nije nužno da uvijek odgovaraju u svim detaljima krajnje dostavljenom proizvodu. S obzirom da kupci imaju mogućnost individualno podešavati svoj monitor i postoji mogućnost krive percepcije,In-Trade obrt za trgovinu i usluge ne može odgovarati zbog toga,

ono što stoji u opisu proizvoda je u potpunosti kopirano od strane dobavljača,

ukoliko ste primili krivi artikl (artikl je druge boje ili to uopće nije taj artikl koji ste naručili) vršimo povrat sredstava na Vaš račun ili Vam naručujemo drugi artikl.

zbog rasvjete boja proizvoda može malo odskakati (biti svjetlija ili tamnija), u tom slučaju zamjena proizvoda nije moguća,

reklamaciju proizvoda je moguće uputiti isključivo na našu stranicu facebooka opremise.com ili na mail adresu info@opremise.com

prilikom reklamacije bi trebali znati šifru i datum narudžbe kako bi mogli ući u trag proizvodu,

podnositelj reklamacije zakonom odgovora pri podnošenju reklamacije, mi zadržavamo pravo provjere informacije kao i mogućnost tužbe u slučaju lažnih informacija,

reklamacija se uvažava unutar 30 dana od primitka proizvoda,

svaka zloupotreba ili nezakonito ponašanje krajnjeg kupca je utuživo.


PRAVO NA RASKID UGOVORA

Izvod iz ''Zakona o zaštiti potrošača'' -

Pravo na raskid ugovora – Članak 45.

ako ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam radnih dana.

U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.

U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Rok za raskid ugovora ako potvrda prethodne obavijesti nije dostavljena - Članak 46.

Ako trgovac nije potrošaču dostavio potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač će imati pravo raskinuti ugovor u roku od tri mjeseca.

U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana primitka proizvoda.

U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora.

Ako trgovac, u roku iz stavka 1. ovoga članka, dostavi potrošaču potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 radnih dana od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Oblik raskida ugovora - Članak 47.

Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.

Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.

Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 45. i 46. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora - Članak 48.

U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.

Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.

Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Isključenje prava na raskid ugovora - Članak 49.

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 45. i 46. ovoga Zakona ako je riječ o ugovoru:

o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak potrošača, započelo prije isteka roka u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora,o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazinao igrama na sreću.

ISPUNJENJE UGOVORA U ROKU

Članak 52.

Trgovac je dužan ispuniti ugovor o prodaji robe ili obavljanju usluge sklopljen na daljinu u roku od 30 dana od dana kad mu je potrošač poslao narudžbu, osim ako su strane drukčije odredile.

Ne ispuni li trgovac ugovor u roku, pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi ili nije u mogućnosti pružiti naručenu uslugu, mora potrošača o tome obavijestiti, a potrošač može, po svom izboru, izjaviti da raskida ugovor ili ostaviti trgovcu primjereni naknadni rok za ispunjenje.

Odluči li se potrošač, u slučaju iz stavka 2. ovoga članka, raskinuti ugovor trgovac mu je dužan vratiti plaćeno što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 dana otkada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.


Scroll