Želim platiti proizvod prilikom preuzimanja?

Svi proizvodi koji se šalju od stranog dobavljača nisu dostupni za kupnju pouzećem, tj. prilikom preuzimanja. Određeni asortiman proizvoda preprodajemo od dobavljača iz RH, te takve proizvode možete platiti prilikom preuzimanja. Većina takvih proizvoda je skuplja nego proizvodi od stranih dobavljača, ali zato je vrijeme isporuke 1 dan i možete platiti proizvod gotovinom tek kada ga dobijete.

Mogu li proizvod zamijeniti ili vratiti?

Rok povrat imate 30 dana nakon primitka pošiljke.Bez ikakvog obrazloženja možete nam poslati nazad proizvod na adresu Jelkovečka 1b, 10360 Sesvete. Nakon što zaprimimo proizvod izvršavamo povrat novca na Vaš račun.

Koliko košta poštarina?


Ovisno o proizvodu i dobavljaču. Nakon klika na KUPI SADA prikazati će Vam se konačna cijena s uključenom poštarinom. 

Kako mogu znati jeli dobro uplačeno ?


Vašu narudžbe možete pratit tako da se prijavite u svoj korisnički račun te kliknete na " Povijest i detalji narudžbe " i podstatus če vam pisati dali je naručen, plaćen, paket zapakiran  ispreman za slanje, paket poslan iz zemlje dobavljača, paket stigao u Hrvatsku, paket isporučen. 

Što ukoliko sam izvršila/o uplatu, a artikl više nije dostupan ?


U tom slučaju radimo povrat Vaših sredstava na Vaš račun ili imate opciju odabira drugi artikl u protuvrijednosti onog koji više nije dostupan.

Što ako mi proizvod kasni?

Ako proizvod kasni, molim obavjestite nas putem emaila info@opremise.com.


Scroll