Kako Skinuti Salo Sa Stomaka

Kako Skinuti Salo Sa Stomaka

Nervira Vas salo na stomaku i želite ga se brzo rješiti. U ovom članku ćemo Vam dati neke savjete koji će Vam pomoći skinuti salo sa stomaka. Postoji mnogo članaka na ovu temu s raznim pametnim objašnjenima ali u konačnici računica je jednostavna. Potrebno je potrošiti više kalorija nego što unesete. Naravno zbuči jednostavno, ali svi koji smo pokušali znamo da baš i nije tako.
Pola kilograma sala je jednako 3500 kalorija. Što znači da morate izgubiti 3500 kalorija kako bi
izgubili pola kile sala. Ako ne želite ugroziti zdravlje preporučujem da si postavite za cilj izgubiti 3500 kalorija tj. pola kile sala tjedno.
Prosječni čovjek troši oko 3000 kalorija dnevno. Dosta ovisi o aktivnosti. Ako se niste prošetali i dan Vam izgleda posao - sjedenje, auto - kuća - ležanje uz televizor onda je vjerovatnije da niste potrošili više od 2500 kalorija.

Kako izračunati kolilo naše tijelo troši kalorija dok mirujemo ?


Za žene: BMR = 655 + (9.6 x težina u kilogramima) + (1.8 * visina u centimetrima) - (4.7 x godine)
Za muškarce: BMR = 66 + (13.7 x težina u kilogramima) + (5 * visina u centimetrima) - (6.8 x godine)
Recimo da potrošimo 2000 kalorija djevno na mirovanje.
Želimo potrošiti tjedno 3500 kalorija.
Prosjećno unesemo bar 2200 kalorija ako se neželimo izgladnjivati.
U mirovanju za 7 dana potrošimo 14000 kalorija
Recimo da pazimo malo na prehranu i unesimo 2000 kalorija. To bi bila neka umjerena prehrana bez prežderavanja. Naravno izbacite gazirane sokove,alkohol to su totalno nepotrebne kalorije.

Da bi skinuli pola kilograma stomaka dnevno trebamo potrošiti 500 kalorija jer je 7*500 = 3500
Da bi povećali potrošnju kalorija morati povećati Vašu aktivnost.

Kako povećetai aktivnost i potrošnju kalorija?Sitne promjene u životu Vas mogu potaknuti na povećanje aktivnosti npr. korištenje pedometra, koji broji pređene korake.
10 000 pređenih koraka će potrošiti 500 kalorija. Ako želite jednostavan način za brojanje pređenih koraka preporučujem da si kupite pametni sat ili narukvicu. Veliki izbor pametnih satova možete pronaći u našoj web trgovini opremise.com - Pametni SatoviTakođer na pametni sat si možete instalirati android aplikacije za mjerenje kalorija. Tako da prije svakog jela možete brzo provjeriti koliku količinu kalorija unosite.

Probajte 10 puta na dan povećati Vašu srčanu aktivnost. Dodatni kisik će aktivirati Vaše srce, pluća, mozak i aktivirati bržu potrošnju kalorija. Npr. ako ste u stanu zadajte si neki cilj, npr.  da kad god idete kuhinju napravite 10 čučnjeva.
Srčanu aktivnost također možete mjeriti pametnim satom.

Objavi komentar

* Ime:
* E-mail: (Nije objavljen)
   Web stranica: (URLhttp://)
* Komentar:
Spam zaštita
Scroll