Da li mogu platiti pouzećem / prilikom preuzimanja paketa?
Plaćanje prilikom preuzimanja paketa nažalost nije moguće iz logističkih razloga .

Način plačanja?

Plačanje je uplata na račun našeg pouzeča opčom uplatnicom(možte uplatiti pošti,fini ili bilo kojoj banci) ili internet bankarstvo.

Mogu li proizvod zamijeniti ili vratiti?

Rok povrat imate 14 danan nakon primitka pošiljke.

U slučaju da naručite krivu veličinu, proizvod možete vratiti dobavljaču. Proizvod možete vratiti dobavljaču i bez ikakvog razloga. Troškove slanja snosite Vi. U većini slučajeva takve se situacije rješavaju prodajom drugim korisnicima preko nas. Takvi proizvodi brzo se prodaju zbog pristupačnih cijena i velikog broja ljudi koji nas prati. To je još jedna velika prednost kupnje preko nas.

Koliko košta poštarina?
U sve cijene su uključeni troškovi dostave .

Kako mogu znati jeli dobro uplačeno ?
Vašu narudžbe možete pratit tako da se logirate u svoj korisnički račun te kliknete na " Povijest i detalji narudžbe " i podstatus če vam pisati dali je naručen, plačen, plačen , u obradi , poslan i isporučen ...

Što ukoliko sam izvršila/o uplatu, a artikl više nije dostupan ?
U tom slučaju radimo povrat Vaših sredstava na Vaš račun ili imate opciju odabira drugi artikl u protuvrijednosti onog koji više nije dostupan.

Što ako u trenutku dostave nisam doma?
Poštar će Vam ostaviti obavijest o dospijeću pošiljke, koju zatim možete podići u pošti. Ukoliko na duže vrijeme (ljetovanje) odlazite od kuće, poželjno je napraviti punomoć o podizanju pošiljke.

Rok dostave?
90% proizvoda dolazi za 7-10 radnih dana.


Scroll